onsdag 18 juni 2008

Cirkus i byn

Igår var jag och sambon på cirkus. Det var åratal sedan jag var på cirkus senast så det var ju rätt kul. Fast fy attans vad det kostar! Med popcorn och dricka blev det totalt över 600 kronor för två personer!
Det var väl det vanliga ungefär som visades: Hästar och elefanter till exempel. Jag blev lite förvånad att det fanns elefanter för jag trodde inte man fick ha det numera, men tydligen. Som tur var så var de snälla iaf... :-)



Sen fanns det kameler, dromedarer och lamor som visade upp sig. De hade en härlig uppsyn när de sprang runt manegen. De verkade ha koll på publiken men med en avslappnad cool blick. De konster de visade var väl mest att de sprang runt men en konst var att lamorna hoppade över kamelerna (för visst är det kameler som har två pucklar, eller är det dromedarer?)
I pausen fick man gå ut och titta på djuren, men även det kostade! 20 kronor fick man betala för att göra det. Men vi gick i alla fall ut och tittade på djuren, man fick ju lite luft och svalka. Barnen fick även rida på kameler och hästar men vad det kostade vet jag inte. Tur att man inte hade små barn med sig också för då hade man väl fått jobba ett extraskift för att ha råd.



Det fanns inga hundar med, men däremot ett knippe vita katter som med fart och fläkt gjorde konster. Det var nästan lite väl mycket fart och fläkt stundtals så man hann nästan inte med. Men de var väldigt vackra!



Sen fanns det förstås en del människor som utförde allehanda akrobatiska konster. Bland annat en kinesisk grupp som utförde en hel del hisnande hopp och konster.

Och så var det en lokal cirkusartist... en arbetskollega! Hur akrobatisk han var kan man förstås diskutera, men kul var det!

Inga kommentarer: