tisdag 11 december 2007

Föreläsning med Paolo Roberto



Ikväll har jag varit på föreläsning på Laponia. Paolo Roberto var där och berättade om sitt liv. Det var väldigt intressant. Han har ju varit med om en del. Allt från en stökig tid i skolan som övergick till ett kriminellt nattliv där han tillhörde ungdomsgäng och gjorde Stockholm osäkert och vidare fram till idag när han har flera företag och både föreläser och spelar in tv-program. Han berättade att ordet värsting kom till pga honom. Filmen Stockholmsnatt som spelades in 1986 med Paulo i huvudrollen speglade till viss del hans ungdomstid och vi fick höra en del om hur det gick till när han blev skådespelare.

Vi fick också höra mycket om hans karriär inom kampsport och boxning men också tänkvärda ord om hur viktigt det är att se ungdomar och att alla behöver kärlek, även om han faktiskt erkände att det var kärlekens fel att hans boxningskarriär tog slut.

Jag, som alltid gillat Paolo, och sett flera av hans boxningsmatcher tyckte det var kul att höra honom berätta om fighterna även om jag trots allt tyckte att budskapet blev något vagt. Jag hade trott att han skulle anknyta lite mer till hur ungdomar är och bör bemötas. Nu blev han kanske något självcentrerad och det blev som sagt mest om hans liv. Nåja, kul var det iaf.

Inga kommentarer: